Fotoğrafçılar için iPad 2 incelemesi - Kamera kiti
iPad 2 incelememizde üçüncü bölümde kamera kiti inceliyoruz. Bu kit sayesinde fotoğraflarınızı SD kart ve ya USB ile iPad'e aktarabiliyoruz. iPad'lerin en çok eleştirilen noktası üzerlerinde kart okuyucu ve USB portu ile gelmemesi. Kuşkusuz bu durum en çok fotoğrafçıları kızdırdı zira iPad'in ekranı fotoğrafları gözden geçirmek için çok uygun. Kamera kiti ile bu sorunu aşmak mümkün.
Apple App Store'da fotoğraflar üzerinde temel düzenlemeleri yapabileceğiniz uygulamaları da bulabiliyorsunuz. Videomuzda bu programlar arasında en iyilerden olan Photogene yazılımını da kullanıyoruz.
Orophin Ancalimë
Apple kötünün iyisini yapmış.
Merak ettiğim sadece fotoğraflar mı? USB ve SD Card yuvalarını kullanarak data da aktaramaz mıyız?
Apple neye izin verirse onu aktarıyoruz. Şu aşamada fotoğrafla sınırlı.
Orophin Ancalimë
Şaşırmadım. Klişe Apple stratejisi. Yine de iyi bir gelişme tabi. En azından elzem şeyleri ıskalamada ölçüyü daha da fazla kaçırmazlar.
Koray Üstüner
Güzel bir konuya değindiniz, anlatım oldukça bilgilendirici ve güzel olmuş teşekkür ederim.
Profesyonel olarak fotoğrafçılıkla uğraşan bir arkadaşım 27" Apple cinema display (IPS) ekran almış ve doğru renkler için kalibre etmek şart demişti. Yani fabrikadan çıktığı haliyle kullanabilmem mümkün görünmüyor demişti. IPS ekranların renk skalasının ve kararlığının çok iyi olduğunu biliyorum fakat bu oktada sorularım olacak.
Murat Bey, ipad 2'nin renk doğruluğunu daha önce kalibre edilmiş bir ekran ile mukayese etme şansı buldunuz mu? Apple ipad 2 yi fabrika çıklışlı olarak kalibre ediyor mu onu merak ettim.
Sevgiler...
iPad 2'de de IPS panel var, standart panellere göre çok daha iyi ama bu tür tabletlerde renk kalibrasyonu yapmak mümkün olmadığı için, fabrika çıkışı değerlere güvenmek gerekiyor. iPad 2'deki kalibrasyonun Apple'ın CinemaDisplay'in standart kalibrasyonundan farklı olması gerekiyor; zira kontrast, renk sıcaklıkları gibi değerler monitörlerde ayarlanabiliyor. iPad 2'de ise böyle bir imkan yok; sadece parlaklık değerleri değişiyor. Ama renk kalitesi, elimizdeki IPS panelli Philips 200w6CS monitöre kıyasla iyi görünüyor; biz çıplak gözle farkedilir bir sorun göremedik.
Koray Üstüner
Bilgilendirme için teşekkürler...
Yalçın Aydın
İlk iPad 5D Mark II videolarını alıyor ama oynatamıyordu, bunda durum ne?
Sorun çözülmüş ya da iPad 2 ile geldiği ile bahsediliyor ancak Camera Connection Kit'de fotoğraf aktarma işlemleri de yaklaşık 1 yıldır ilk jenarasyon iPad ile destekleniyordu zaten. iPad 2'nin bu konuda getirdiği bir yenilik yok yani.
iPad 1 ve Camera Connection Kit kullanımı üzerine bir başka video,
http://www.bascek.com/9254/emir%E2%80%99le-10-dakika-bolum-11-2/
rehaguner
Şimdiye kadar hiç bir Apple ürünü kullanmamamın ve uzun süre kullanmayacak olmamın tek sebebi bu tarz saçmalıklardır. 2000 TL'ye cihaz alıp da içine istediğim gibi usb'den dosya atamamak saçmalığın en üst noktası. O kadar para verip de bir de üstüne 30 dolara sırf fotoğraf atabilmek için bir aparat alıp taşımak Apple'ın inadının komik noktaya geldiğinin açık kanıtıdır bence.
Ziyaretçi
Murat Bey, İncelemede kullanılan programın tam adı nedir acaba? Appstore'da bulamadım.
Murat Bey video kunlanmıs oldugunuz uygulamanın ismi ne