Haftalık gündem değerlendirmesi (11 Nisan - 17 Nisan 2011)
İlk olarak Türkiye gündemini değerlendiriyoruz:
- Fotoğrafçılara tavsiye ediyoruz: Photo&Digital Fuarı devam ediyor (14-17 Nisan)
- Ebay, GittigGidiyor'un %93'ünü satın aldı
- iLabVentures, Cimri.com'u aldı
- Tübider, bilişim sektörü için meslek standartlarını belirliyor ve sertifika verecek
- Lenovo Türkiye, yeni ThinkPad ailesini tanıttıkları bir toplantı düzenledi
Dünya gündemi ise bu hafta şöyleydi:
- Intel Oaktrail Atom çıktı, Intel tablete göz kırpıyor
- USB 3.0 desteği AMD tarafından 2011’de, Intel tarafında 2012’de. AMD’nin Llano için olan yonga setleri USB 3.0 getirecek, USB geliştirme kurulu gerekli sertifikasyonu sağladı.
- Sony, PS3 hackeriyle anlaştı
- Greenpeace’ler Facebook’a bir günde 80 bin yorum atarak, Facebook’un enerji politikasını protesto etti
- Nokia, Symbian Anna güncellemesini hazırlıyor
- Internet reklamcılığında 2010 yılı istatistikleri
- WordPress.com hacklendi
PodCast’lerimize beslemelerimiz üzerinden abone olabilir ya da doğrudan iTunes üzerinden abone olabilirsiniz. Eğer tarayıcınızda Adobe Flash yüklü ise aşağıda haftanın değerlendirmesini dinleyebileceğiniz oynatıcımız çıkacak.
Podcast olarak dinle
Dosya olarak indir - iTunes - Spotify - RSS
Yalçın Aydın
Lenovo Zacate işlemcili modellerini getirecek miymiş?
Ablama alacağız diye bekledik bekledik ama bir türlü ülkeye girmek bilmedi, biz de gittik i3 380M içerek Dell Vostro 3300 aldık. Ben ne yazık ki cihazı da pek beğenemedim, Acer Travelmate almadığımıza pişman oldum.
Aylık bir teknoloji dergisi parası (6-10 lira) rahatlıkla veririm. Ancak o zaman yüz bulup daha fazla içerik beklerim 🙂 Şu an ki yayın kaliteniz ve hızlarınız yeterli, o konuda ek beklentim olmaz. Ancak bu formatta vermediğiniz günlük haberler ve detaylı incelemeleride o tarz bir üyelikte görmek isterim. Her gün "haberler" tarzında bir programınız olabilir mesela, günlük gelişmeleri aktarmak için. Açıkçası nihayetinde bir teknoloji kanalı eksikliğimiz var. Belki üyelik sistemi yetmez ama yayın ağlarının desteği ile bu tarz bir kanal olsa sanırım izleyeni baya fazla olacaktır...
Yalçın Aydın
Türk insanı elini cebine kolay kolay sokmaz, yer, içer, eğlenir ama bu konulara gelince parası olmaz. Bence mesela basçek'in kimi bölümleri üyelere özel olmalı ama işte insanlar para verir mi bilmiyorum.
Koray Üstüner
Açıkcası ben de keşke bu sitenin ücra bir köşesinde bile olsa "donate" düğmesi olsa diyorum... Aklınızda bulunsun...
Ahmet Akan
Google, gmail ve diğer servisleri için 2 adımlı doğrulama ile güvenlikte online bankacılık kadar güvenilir olabileceğini gösterdi. Henüz dinlemedim ama konu başlıklarında göremeyince hayal kırıklığına uğradım. Bu konu bu hafta es geçilmiş sanırım ya da konuşmaya değer bulunmadı. Ama bu yeni özelliği ile google beni benden aldı diyebilirim 🙂
http://guvenlik.pclabs.com.tr/916/googledan-ekstra-guvenlik-onlemi/
Orophin Ancalimë
Bu haftaki gündem bol bol sitem dolu olmuş. CeBIT'e, güncecilere, reklam sektörüne, GittiGidiyor'a... Liste uzun. (: Siz ve sizin gibi bilişim sektörüne yıllarını vermiş, sektörün bilgi birikimi, reklam yönlendirmesi, danışma ayağı açılarından yegane doğru kaynaklar yerine google'ın ''tıklanma'' verilerine ve onların yaramaz çocuklarına güvenilmesi çok üzücü.
Bir diğer açıdan ise ben bile PC Labs'ı yıllardır takip etmeme rağmen sizleri ve böyle bir günlük ve haftalık güncellenen teknoloji içerik sayfasının değerini henüz anlayabiliyorum. Görsel deneyim ve özele indirgenmiş derin içerik çok önemli bence. Umarım sizler buna öncülük edersiniz.
Gerçi yıllardır takip ettiğim çok güzel ve samimi içerik hazırlayarak her ay bizi yalnız bırakmayan bağımsız bir derginin editör grubu da sizin gibi amatör ruhla profesyonel iş yapıyor. Ama siz de teknoseyir'le o çok sevdiğim kuşe kağıt kokusu dışında büyük bir eksik olmamakla beraber bunu başarıyla temsil ediyorsunuz diye düşünüyorum.
Görüyorum ki bazı yorumlarda bol keseden 5, 10, 20 TL'ler, bağış bölümü istekleri havada uçuşuyor. Bu noktada acımasız Türkiye gerçekleri diyorum. Kullanıcılar olarak biz zorunda kalmadıkça ödeme yapmak istemeyen Türk internet kullanıcısı bunu ne kadar destekler... Tabi burası tartışılır.
Söylemek istediğim, böyle ufak ücretlerle siz ve sizin gibi kaliteli içerik sayfalarını desteklemek bence doğru bir tutum. Ama ''biz'' bu bilinçde iken Türkiye'de henüz böyle bir şeyden söz etmek mantık sınırlarını zorlayıcı olur diye de düşünmekten kendimi alamıyorum.
Haftalık Gündemler facebook'a çok geç düşüyor. Daha bu gündem facebook'a girmemiş mesela. Daha güncel olursa, bizde daha iyi takip edebiliriz. Saygılarımla
Mr.Crunch
Şu andan sonra DHW ve TeknoSeyir'e para vermekten veya aklına estikçe eklenecek "Donate" butonuna basmaktan çekinmem.
Geçmişin podcastlerini dinlemek çok nostalji oluyor. Tam bir teknoloji almanağı yani:))